/ Дарик Нюз,архив
Съдът остави в ареста наглец, откраднал инвалидната количка на дете
93873
Съдът остави в ареста наглец, откраднал инвалидната количка на дете
  • Съдът остави в ареста наглец, откраднал инвалидната количка на дете
Съдът остави за постоянно в ареста Димитър Методиев, който преди седмица открадна инвалидната количка на дете с церебрална парализа.
 
Нагла кражба: Задигнаха инвалидната количка на 9-годишно дете

Количката беше открадната на 6 юни от входа на жилищния блок в кв. "Овча купел", в който живее семейството на 9-годишния Илиян. Детето има церебрална парализа и му се налага редовно да посещава рехабилитатор, логопед и психолог, както и да излиза на разходка.
 
Откраднаха инвалидната количка на 3-годишно дете
 
Количката е специално пригодена за Илиян, струва над 2000 лева и тежи над 18 кг. Поради това и родителите му я държали зад преграда във входа на блока.
 
Два дни по-късно количката бе открита на пункт за вторични суровини в кв. "Красна поляна" и върната на семейството. Впоследствие полицията арестува за кражбата Димитър Методиев. Той е криминално проявен и осъждан за кражба, а от днес е оставен за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен го очакват между 1 и 10 години затвор.
 
Намериха изпотрошена инвалидната количка на дете, открадната преди дни

Междувременно благотворителна кампания в социалните мрежи събра средства за нова количка, а майката на Илиян обяви, че ще дари събраните 14 000 лева на на друга нуждаеща се майка - Юлия Старчева.
 
Нейният 19-годишен син Гого е обездвижен от тежко заболяване, а майка му е принудена да го изнася на ръце от блока, тъй като стълбите не са оборудвани със специална електрическа рампа. Монтирането й струва около 15 000 лева. Голяма част от тях вече са осигурени след дарението от семейството на Илиян.