/ Thinkstock/Getty Images
Съдът остави в ареста обвинените за убийството на дядото в
96489
Съдът остави в ареста обвинените за убийството на дядото в
  • Съдът остави в ареста обвинените за убийството на дядото в
Софийският  апелативен съд остави в ареста Мария и Свилен Велеви, които са обвинени в убийството на 87-годишния Стефан Янев - баща на жената.

Дядото сигнализира в телевизионен ефир, че трите му внучки са държани от години като заложници от родителите си и не са ходили на училище. След това човекът бе обявен за издирване, а по-късно бе намерен мъртъв в столичния квартал "Люлин".  

Мъж е намерен убит в „Люлин“, открити са и три деца, държани под ключ

Свилен Велев направи пълни самопризнания пред съда и пое цялата вина за убийството на Янев. Въпреки това съдът реши, че има достатъчно доказателства за участието и на Мария Велева в престъплението.
 
Радев: Изненадан съм, 3 деца не ходят на училище и никой не е забелязал

На 21 февруари 87-годишният Стефан Янев беше намерен убит на общ балкон в близост до апартамента в „Люлин”, в който живее семейството на дъщеря му Мария с момичетата на 13, 14 и 18 години. При разследването стана ясно, че трите тийнейджърки никога не са ходили на училище, а Мария системно е пребивала баща си. На 22 февруари полицията задържа дъщерята на убития и нейния съпруг. Обвиняемите твърдят, че децата им имат отклонения, защото преди години Стефан Янев ги е натровил.

Пращат в кризисен център внучките на убития дядо в София

Свилен Велев пое вината за убийството и направи пълни самопризнания. Въпреки това съдът реши, че има достатъчно доказателства, че дъщерята на убития е участвала в престъплението. Двамата обвиняеми обжалваха задържането си под стража, но решението на съда да останат в ареста е окончателно.