/ / ThinkStock/Getty Images
87-годишен мъж е намерен убит в столичния квартал „Люлин“, съобщиха от полицията.
 
Тялото на мъжа е открито снощи, около 17:00 ч. Стефан Янев е бил обявен за издирване преди няколко дни. От МВР обясниха, че по тялото е имало видими следи от насилие.
 
Полицията е задържала дъщерята и зетя на убития.
 
Съседи разказват, че дъщерята на убития го биела и тормозела. Често се чували викове от апартамента. Преди седмица Янев участвал в телевизионно предаване, където разказал, че дъщеря му и зет му държат трите си деца в пълна изолация в продължение на години.

По неофициална информация след убийството в апартамента на семейството са открити трите деца, за които има данни, че до момента не са посещавали училище. Едното от децата е дори пълнолетно. Момичето е в столичната полиция, а по-малките деца са предадени на институциите.
 
За случая беше разказано първоначално в "Съдебен спор" по Нова Телевизия. Децата никога не са посещавали училище и фактически са били заложници на родителите си, които „не харесвали българското училище”. За случая сигнализирал дядо им, който всъщност беше намерен мъртъв. Дъщеря му и зет му са задържани още вчера, уточнява NOVA.
 
Представители на „Социално подпомагане” – "Люлин" заявиха, че опитите да се достигне до семейството и децата били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните. След като най-сетне успяват да влязат в апартамента установяват, че децата са живеели в много лоши условия. Родителите от своя страна обясниха в „Съдебен спор”, че просто не харесвали българското образование. Социалните тепърва ще проучват случая с родителите, които са били адвентисти.
 
До Агенцията за социално подпомагане не е подаван сигнал за случая, в който родители от столичния квартал "Люлин" са държали затворени децата си. Агенцията е сезирана от телевизионно предаване, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Проверка на адреса е правена преди пет години, но по сигнал за пожар. Сигналът не е бил за неглижиране и насилие. Децата сега са под полицейска закрила. След изтичане на полицейската закрила, Агенцията ще поеме грижите за тях.