Шофьорът на автомобила, причинил катастрофата на столичното Околовръстното шосе се е държал арогантно и е бил в абсолютно неадекватно състояние. Това разказаха в студиото на “На фокус” очевидци Биляна Борисова и Михаил Главчев.

При инцидентът на място загина френски гражданин, а неговата спътничка е в тежко състояние в болница.

Рецидивист на пътя: Обвиниха шофьора, предизвикал катастрофата на Околовръстното в София

Шофьорът на луксозния автомобил е бил в “нетрезво състояние”. Така го определи Михаил Главчев. “Той беше около нас, говореше по телефона”, спомня си мъжът.

”Обзе ме гняв, когато той се обърна към мен с думите: “Какъв българин си ти, че си се загрижил за чужденци”, разказа още очевидецът.
 

Ринг мол катастрофа
БТА


“Движихме се в обратна посока. След като подминахме мола видяхме “Порше Панамера” да лети с бясна скорост. Много бързо ни подмина. 2-3 секунди след това чухме страшен сблъсък. Видяхме дим и хвърчащи части. Обадихме се на 112”, разказа Биляна Борисова, предава NOVA. Обръщат колата и отиват да помогнат на пострадалите.

“Шофьорът на ударената кола се опитваше да извади пасажерите отзад. Чуваше се, че жената диша тежко, а тялото на мъжа беше безжизнено”, разказа още Борисова.

Първо пристига екип на “Спешна помощ”, малко след това пристига и полицията. “Почувствахме се безпомощни, когато не успяхме да отворим вратата на обърнатия автомобил”, каза още свидетелката.
 

Катастрофа на Околовръстното София
БТА


Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, е с 35 фиша

По думите им шофьорът на луксозния автомобил се е държал нагло. “Това, което ми направи най-лошо впечатление е, че органите на МВР не намериха никакво основание да го задържат”, разказа Главчев, който е завършил академията на МВР.

Шофьорът на удареният автомобил “Форд”, разказал на очевидците, че карал с около 60км/час, а двамата френски граждани са били гости у нас.
NOVA