Стрелба след грабеж в Петрич
Стрелба след грабеж в Петрич / снимкa: Дарик - Благоевград

Престрелка след въоръжен грабеж стресна минувачи по централната улица в Петрич. Минути след 14.00 часа двама мъже с маски и с автомати нахлули в обменно валутно бюро, намиращо се близо до Градския универсален магазин в града, съобщиха източници на Дарик.

Извършителите на въоръжения грабеж в сарафското бюро на петричкия бизнесмен Петър Околски са направили частични самопризнания по време на разпит пред дознател, научи Дарик. В ареста за 72 часа ще останат задържаните Константин Петров от Петрич и съучастникът му от Гърция Димитриус Пидурас. Иззети са автомат и пистолет. Предстои внасянето в съда на искане за постоянен арест за двамата от Окръжната прокуратура в Благоевград.

По данни на полицейския пресцентър, за разигралия се екшън в центъра на града се обадили на тел. 112. Константин Петров и гръцкият гражданин Димитриус нахлули в обменното бюро, намиращо се при Градския универсален магазин, с каски на главите и въоръжени с пистолет и автомат. След като изгонили персонала и собственика на сарафското бюро Петър Околски, двамата започнали да събират в чанти всички налични пари. При опит на собственика да влезе обратно в офиса, единият от мъжете произвел изстрел.

За щастие при стрелбата няма пострадали. Минути след като събрали всички пари, двамата грабители напуснали обекта - Димитриус с мотоциклет, а Константин Петров с бягаики. Петър Околски подгонил Пидурас мотоциклетиста с джип, а пристигналият на място полицейският патрул започнал да преследва бягащия Константин.

След няколко метра Димитриус Пидурас катастрофирал с мотора в дърво до петричката гимназия "Пейо Яворов". Веднага бил закаран в Спешния център. Малко след това полицаите арестували Константин Петров, който към този момент е с чисто криминално минало.