Стотици почетоха паметта на убития Андрей Монов
Стотици почетоха паметта на убития Андрей Монов / снимкa: БГНЕС

Стотици младежи в столицата почетоха паметта на убития преди една година Андрей Монов, предаде БГНЕС. Траурното шествие тръгна от Първа английска гимназия и приключи на ъгъла булевардите "Александър Стамболийски” и „Мария Луиза”.

Там, преди една година, 20-годишният младеж беше убит от австралиеца Джок Пол Фрийман. Приятелите и близките му поднесоха шест венеца и стотици карамфили на лобното място. Огромен надпис на черен фон „Нищо не е забравено, нищо не е простено!” призоваваше към съпричастност присъстващите.

Участниците в шествието носеха на ръкава си черна лента с надпис „Нищо не е забравено!”. Убийството на Монов преди една година предизвика масова вълна на недоволство сред обществото. Отивайки към дискотека, Андрей и негови приятели били нападнати от 21-годишния Пол Фрийман. С един удар с нож в гърба, момчето се свлича на земята. При инцидента пострада и Антоан Захариев.

По време на едногодишно съдебно дело Пол Фрийман не се призна за виновен и обясни, че е искал да спаси момче от побой. Ако вината му бъде доказана, австралиецът ще получи затвор от 15 до 20 години.