Станислав Владимиров
Станислав Владимиров / Правителствена информационна служба
Проблемът в БСП е, че даже Корнелия Нинова не взима вече решения. Друг е този, който кадрува, заяви по БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров, който е член на социалистическата партия. От думите му стана ясно, че визира Калоян Методиев.

"Онзи хубавец, който го уволниха от президентството за некадърност - това е човекът, който в момента и кадрува, и е ментор в нашата партия, и е говорител на нашата партия. Дори Корнелия Нинова вече не взима решения и тук въпросът е каква е зависимостта на Корнелия Нинова от въпросния господин. Защото аз този човек, освен да сее омраза, друго не съм видял от него", каза Владимиров.

Той изтъкна, че преди няколко месеца е напуснал Националният съвет на БСП в резултат на дълго обмисляно решение.

Нинова, Гуцанов и Величкова не се явиха на разпит в прокуратурата

"Напуснах Националния съвет на БСП, защото този орган отдавна не функционира - събира се рядко, на подпис се отстраняват неудобните, а когато се събира в редките си случаи, то е, за да спасява Корнелия Нинова", каза Владимиров.

Според него БСП е извлякла повече негативи от участието си в кабинета Петков и се е отдалечила от понятието за модерна лява партия.

"Когато целите са ниски, такъв изборен резултат може и да е добър. Отдавна няма, за съжаление, червени региони. Имахме традиционни - Видин, Ямбол, Кюстендил, Враца, но това вече е в миналото. БСП много отдавна се отдалечи от модерна лява партия - нито има нещо модерно, нито съвременно, а все по-рядко и ляво", аргументира се кметът на Перник.

Владимиров заяви, че ще се кандидатира за втори мандат начело на града от БСП, освен ако ръководството на партията не реши друго.
БНТ