Станишев определи правителството като кабинет на действията, Местан го съветва да прави каквото трябва
Станишев определи правителството като кабинет на действията, Местан го съветва да прави каквото трябва / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Станишев: Имаме най-образования кабинет
66646
Станишев: Имаме най-образования кабинет
Местан към министрите: Правете каквото трябва, въпреки агресията на опозицията
  • Станишев: Имаме най-образования кабинет
  • Местан към министрите: Правете каквото трябва, въпреки агресията на опозицията

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи правителството на Пламен Орешарски като "може би най-образованото" от кабинетите през последните мандати. По време на обсъждането на първите сто дни на сегашната власт, Станишев похвали постигнатото и препоръца посоката да бъде същата, но по-решителна.

„Имаме правителство, което е може би най-образованото от всички правителства през всички последни мандати - с четирима професори и шестима доценти в състава на Министерския съвет", каза Станишев. Той допълни, че това е голямата разлика с кабинета на Борисов, който „търсеше министрите по кръстовищата или вадеше тежка артилерия, която е тежка в приказките а не в действията". По думите на лидера на БСП правителството не е кабинет на думите и шумните обещания, а на действията.

Станишев определи правителството като кабинет на действията Местан го съветва да прави каквото трябва
netinfo
Лидерът на ДПС Лютви Местан се присъедини към положителната оценка на социалистите като посочи,че сегашното правителство не е силово. Той напомни, че кабинетът не е имал своите сто дни толеранс и въпреки това е в състояние да отчете сто мерки.

„Пред нас е едни кабинет със съвършено различен манталитет. Тук няма парадиране със силата на властта. Не виждам мускули, смесване на силното със силовото управление", коментира Местан. Той напомни мнението на вицепремиера Даниела Бобева и земеделския министър Димитир Греков относно искания вот на недоверие и изтъкна, че за първи път чува от министри да са благодарни за подобен ход, защото очакват опозицията да играе ролята на коректив и да посочи грешки на кабинета, за да имат възможност министрите да ги поправят.

„Бедни ми дами и господа министри, възхищавам се на вашата наивност. Не сте познали обаче адресата на посланията си", обърна се той към членовете на Министерския съвет. Според Местан те няма да чуят градивна критика и имат една-единствена възможност - да правят каквото трябва, въпреки агресията на опозицията.

Станишев определи правителството като кабинет на действията Местан го съветва да прави каквото трябва
netinfo

Лидерът на ДПС увери, че правителството ще продължи да се радва на партийната подкрепа.