ССД ще работи приоритетно със СДС за обединение на дясното
ССД ще работи приоритетно със СДС за обединение на дясното / снимкa: Sofia Photo Agency

Съюзът на свободните демократи ще работи приоритетно със СДС за обединение и връщане на позициите на дясното политическо пространство сред обществото. Това каза лидерът на свободните демократи Стефан Софиянски, който беше избран отново за председател на партията на извънредна конференция вчера.

Той подчерта, че е приел поста по две основни причини – че е основател е на партията и че трябва да се реваншира на тези, които са му останали верни, докато се водеха дела срещу него, които вече са отпаднали окончателно. Софиянски допълни, че очаква конструктивни контакти и с ДСБ, след предстоящата национална конференция на партията на Иван Костов. Ето какво още каза лидерът на свободните демократи пред журналисти:

Аз съм сигурен, че с този курс, който поема Съюзът на свободните демократи, заедно със СДС има много голяма перспектива в един обозрим период дясното да възстанови далеч по-стабилните си позиции, такива, каквито ги имаше. Очакваме конгреса на Демократи да силна България. Считаме, че след като мине техният форум, можем да имаме едни перспективни, потенциални контакти, за да може дясното да възстанови влиянието си на фона на това, което днес тройната коалиция проваля в страната.

Съюзът на свободните демократи няма да участва в правителство в този парламент. На нас, депутатите ни е забранено от партията да участваме в преговори дори за каквото и да е правителство. Нашето мнение е, че Станишев трябва да се оттегли изобщо правителството. Правилно би било, ако има избори.