/ МВнР
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна днес с посланика на Република Куба у нас Мариета Гарсия Хордан в Министерството на външните работи (МВнР), съобщиха от ведомството на сайта си.

По време на разговора е бил направен преглед на двустранните отношения, като е бил поставен акцент върху общото желание за активизиране на търговско-икономическите връзки в различни сфери от взаимен интерес. Сред тях кубинският посланик посочи минното дело, биотехнологиите, информатиката и други.

Посланик Хордан подчерта, че кубинците не са забравили нито качеството на българските продукти, нито работилите в Куба български специалисти, както и че страната ни би могла да се възползва от този факт, се посочва в съобщението. 

В контекста на предстоящата Среща на върха ЕС – Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите беше отбелязана ролята на сътрудничеството между двата региона като допълнителен източник на възможности за задълбочаване на взаимодействието както в многостранен, така и в двустранен план.

Многостранната среща на върха ЕС- Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите ще се състои между 17 и 18 юли в Брюксел, Белгия. Тя е под мотото „Продължаване на двурегионалното партньорство за укрепване на мира и устойчивото развитие", се съобщава на страницата на фондация ЕС- Латиноамерикански и карибски държави (EU-LAC Foundation).