Специален потребителски статут искат хотелиери от ЕVN
Специален потребителски статут искат хотелиери от ЕVN / netinfo

Туристическите обекти в Слънчев бряг да получат статут на първокласен и приритетен потребител и това да бъде клауза от договорите с ЕVN-България. За това настояват хотелиерите от комплекса. Сдружението на собствениците е поканило на среща ръководството на електропреносното дружество за изясняване причините на кризата с тока на 5 юли.

Тогава повече от 6 часа в цялата община Несебър беше спряно електроснабдяването. Инцидентът затрудни работата в целия комплекс, предизвика недоволство от страна на туристите и доведе до значителни материални щети за собствениците на хотели заведения и търговски обекти.

Съюзът на собствениците проведе извънредно заседание на което се взе решение да бъде потърсена отговорност от страна на EVN. Хотелиерите настояват за адекватно обяснение от страна на дружеството и при липса на такова планират съдебен иск, размерът на който все още се уточнява. На срещата планирана за 23 юли ще бъде представена справка за претърпените вреди от отделните потребители, за да бъдат обсъдени конретни мерки за обезщетяването им.