Социолог: Обществото е уморено, а властта си купува спокойствие със заеми
Социолог: Обществото е уморено, а властта си купува спокойствие със заеми / снимка: БГНЕС
Социолог: Обществото е уморено, а властта си купува спокойствие със заеми
78056
Социолог: Обществото е уморено, а властта си купува спокойствие със заеми
  • Социолог: Обществото е уморено, а властта си купува спокойствие със заеми

Обществото е уморено, опозицията разкапана, а всички са притихнали на фона на геополитическата ситуация. Това коментира в ефира на Дарик социологът доц. Иво Христов. По повод първите 100 дни на правителството той посочи, че е наивност да се смята, че правителството е дошло на власт, за да прави реформи.

100-те дни на кабинета „Борисов" в оценки

„Обществото е уморено, опозицията е разкапана. Това нещо, което в момента ни управлява, защото ми се обръща езикът да го нарека правителство, си купува спокойствие със заеми. Това беше публична тайна, вчера се случи скандал и в парламента. Второ, всички са притихнали в контекста на геополитическата ситуация", каза социологът. Според него стоте дни не са повод за радост и фанфари.

Бъчварова: Оценката за първите 100 дни на кабинета е положителна

„Човек трябва да е много наивен да смята, че тази управленска гарнитура е дошла на власт с цел да реформира каквото и да било. Политическите сили, които поне формално, на думи заявиха, че искат да реформират нещо - така нареченият Реформоторски блок, на тях им бяха дадени най-тежките министерства без да имат пари. Парите са в ГЕРБ, а те не желаят реформи", коментира Иво Христов.