/ ThinkStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд над източните и планинските райони облачността ще се увеличи, ще е по-често значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.

Какво време да очакваме за първия учебен ден?
 
Над Черноморието облачността ще е значителна и след обяд на много места ще превали. По-интензивни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25 -26 градуса.
 
Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Времето през септември
 
В четвъртък и петък времето ще бъде променливо. Повече облачност ще има над източната половина от страната и планините, но и там ще е почти без валежи, краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места в четвъртък. Тогава и вятърът ще отслабне и ще стане от изток-североизток, а в петък ще е почти тихо.
 
Дневните температури в петък ще са 25 -30 градуса; сутрешните ще са предимно между 12 и 17 градуса.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА