/ ThinkStock/Getty Images
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Утре ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. На отделни места в източната половина от страната и в планинските райони ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - около 24 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето през септември
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, на отделни места са възможни слаби превалявания. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, на отделни места ще превали. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури на 1200 метра ще са около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА
 
През следващите два дни времето ще бъде променливо. Повече облачност ще има над източната половина от страната и планините. На места в тези райони са възможни и краткотрайни превалявания.

Във вторник ще духа умерен вятър от север-североизток и дневните температури слабо ще се понижат; преобладаващите максимални ще са между 23 и 28 градуса, а и сутрешните в котловините на Западна България, защитени от вятъра, ще бъдат около 10 градуса.

В четвъртък вятърът ще смени посоката си - ще бъде от изток-североизток и малко по-слаб.

ЧАРЪТ НА ЕСЕНТА В СНИМКИ
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА