Случаят с Емин е тест, който ДПС трябва да преодолее
Случаят с Емин е тест, който ДПС трябва да преодолее / Sofia Photo Agency
Случаят със съветника на ДПС Ахмед Емин е тест, който трябва да бъде преодолян от лидера на ДПС и от ръководството на партията. Това заяви във Варна Николай Свинаров – председател на Българска нова демокрация. Той е в морската столица заради учредяването на областна организация на БНД във Варна.

Свинаров очаква до края на годината партията да увеличи присъствието си в политическия живот и да се утвърди като дясноцентристка формация.

До този ДПС е политическата формация с най-малко политически грешки в годините на прехода, подчерта Николай Свинаров: „Изключително много ценя и уважавам политическия принос на Движението за права и свободи в развитието на българския политически живот. Надявам се, че те отново ще намерят механизма за изясняване на този случай и за излизане от него”.

Свинаров разкритикува законопроектите за Наказателно-процесуалния кодекс и за използването на специални разузнавателни средства: „Този законопроект за изменение и допълнение на закона за СРС-та е още един пример за това, че България не е парламентарна република. Проблемът е, че този орган, който се избира по предложение на министър-председателя от българския парламент, се ръководи от министъра на правосъдието, което означава, че изпълнителната власт контролира изпълнителната власт.

„Горкият Монтескьо сигурно се обръща в гроба! Ако нещо в един ресор не върви, не винаги е задължително министърът да е от Варна”, заключи Свинаров.

Други новини от Варна