Случаен гражданин намерил писмото на Вальо Топлото
Случаен гражданин намерил писмото на Вальо Топлото / Sofia Photo Agency/ Юлиана Николова
В писмото на бившия шеф на дружеството Валентин Димитров, станал по-известен като Вальо Топлото, са дописани имена, но не може да се установи от кого. Затова и прокуратурата спира да проверява кой е изнесъл подправените екземпляри до медиите.

Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото „Топлофикация – София” Божидар Джамбазов. Писмото е било само в полицията, ГДБОП и прокуратурата.

Копия от оригиналното писмо са изпратени анонимно до редакциите на вестниците „Уикенд”, „Атака” и „Земя” и затова не може да се установи кой е подправил оригинала. Проверката е установила, че това са копия от дописвано на свободните места писмо.

Не е дописвано от Валентин Димитров. Всички дописвания са от едно и също лице, като инициалите Р. Овч. са писани лично от Вальо Топлото и ги има в оригиналното писмо. То е намерено в незапечатан плик от случаен гражданин, на когото не се съобщава името. Веднага е предадено в полицията, откъдето е ипрзтено в ГДБОП, а оттам в прокуратурата.

Джамбазов отрича лицето, което го е намерило, да го е дописвало и изпращало в медиите. В писмото няма неизвестни на прокуратурата суми и пари, сметки или факти, заяви прокурорът. Прокуратурата е проверила дали е изтекло от едно от трите места – полиция, ГДБОП и прокуратура – и не е открито откъде е изтекла манипулацията. Джамбазов заяви, че прокуратурата спира да проверява кой е дописвал писмото и кой го е изпратил в медиите. Самото писмо става писмено доказателство по делото.