Пътните настилки в страната са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени
Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Всички автомагистрали и първокласни пътища са без ограничения на движението, републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
 
Заради снега ограничения има само на проходите "Троян Кърнаре", "Превала" и на пътя Девин - Михалково. Нова снежна покривка се очаква да натрупа днес в Северна България, но пътищата се обработват превантивно. Тази сутрин е възстановено движението през проход "Предела" за всички моторни превозни средства, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

БГНЕС


Ще продължат ли валежите и в понеделник?

Опасни условия за движение се очакват в шест области на страната днес. Предупреждения за сняг и поледици има в Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград и Търговище. Мъгла с видимост до 150 м има в района на Русе и на прохода "Шипка". Забрана за движение е наложена на тировете по всички магистрали, информират от АПИ. Има ограничения и по някои главни пътища.
 

НИМХ


В област Смолян са въведени ограничения за движение на тежкотоварни автомобили по пътя Девин - Михалково и прохода „Превала“. В тези пътни участъци е забранено движението на автомобили с маса над 12 тона, ремаркета и полуремаркета. Общо 43 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа в областта.
 
Ограничения за товарни автомобили в Смолянско, над 15 см е новата снежна покривка

Най-много сняг е натрупало тази нощ в районите на Девин и Доспат, където има около 15 см нов сняг. На Пампорово е около 7 см. Температурите в региона са от минус 1 до плюс 4 градуса. В по-голямата част на областта продължава да вали слаб дъжд, а в останалата част има слаб снеговалеж. Пътните артерии по  прохода „Рожен“ са заснежени, без съществено натрупване.

48 машини почистват и обработват пътищата в област Пазарджик, съобщават от Областното пътно управление. Машините са на терен още от снощи и продължават работа. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Няма затворени участъци. Навсякъде настилките са мокри, в района на Панагюрище и Панагюрски колонии - заледени, на Картела - заснежени.
 

Дарик


Мобилното приложение LIMA на Агенция „Пътна инфраструктура” не работи заради технически проблеми. Това е причината голяма част от хората да попаднат в капан на магистрала "Хемус" вчера. Това съобщи пред NOVA Денислав Пейчев от ситуационния център на Агенцията. Информацията на сайта на Агенцията api.bg обаче се обновява в реално време, такава може да се получи и на дежурните телефони в центъра, увери той.
 

БГНЕС


От КАТ съобщиха, че 30 шофьори ще бъдат санкционирани, заради неспазване на забраната за навлизане камиони над 12 тона по магистрала "Хемус". Към момента магистралата е проходима при тежки зимни условия.
 
Обилен снеговалеж затрудни движението в половината страна (ОБЗОР)

Агенция "Пътна инфраструктура" ще глоби фирмата, която е трябвало да почиства магистрала "Струма" в област Кюстендил, защото не са започнали почистването на снега навреме.

Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в цялата страна. Слаб дъжд вали в по-голямата част от страната. Сняг вали в районите на Велико Търново, Габрово, Ловеч, Смолян, София, Стара Загора.