Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Атака има готови имена за министър на вътрешните работи и за главен секретар на МВР. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров. Заради пътен инцидент между съпругата му Деница Сидерова и судански гражданин, Сидеров иска от премиера Бойко Борисов хора на Атака да поемат силовото ведомство. Сред имената е и това на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Отново агресия на пътя: Шофьор нападнал жена след засечка
 
„Звъннах на министър Маринов, който ми отговори. С него обсъдих абсолютно неприемливото поведение на служителите му - 130-килограмови шкембелии, които пушат цигара към мен и се държаха страхотно неуважително, арогантно и не както трябва полицаи да се държат. Звъннах и на премиера Борисов, той не вдигна, вероятно е зает, знам, че е премиер. Не върна обаждане в петък вечерта, днес е понеделник. До момента не се е обадил да попита как съм и жена ми как е, как е семейството ми. Разбира се, подчертавам, той не е длъжен да го прави политически и институционално, но чисто в човешки план мисля, че трябва. Защото когато направихме коалиция с него и стиснахме ръка, аз бях най-джентълменски твърдо поддържащият го от патриотичната коалиция. Когато иска, се намесва бързо. В случая не се намеси, вероятно е решил, че това е маловажен случай“, обясни Сидеров.
 
Той посочи, че има имена за поста вътрешен министър:
 
„Имам човек за поста. Светлозар Лазаров е много подходящ за този пост и други хора има. Няма проблем с кадровия дефицит при мен. Тук въпросът е какво представлява системата МВР. Защо тя не само не се реформира, но и защо се е превърнала вече в една прогнила система, в която и некадърност, и корупция вървят ръка за ръка и имаме три пъти по-голяма полиция по състав, колкото е армията“, допълни той.

МВР е действало в рамките на закона, така вътрешният министър Младен Маринов коментира инцидента, който стана след лека катастрофа между автомобила на судански гражданин и съпругата на Волен Сидеров - Деница.

„Всичко, което сме направили, е в рамките на закона, и ние не бива да прекрачваме закона в нито един случай, независимо дали става въпрос за български или чужд гражданин, разбирам г-н Сидеров, тъй като става въпрос за негов близък човек”, каза още Маринов.