Лидерът на „Атака" Волен Сидеров за пореден път стана главно действащо лице в скандал. Действието се разви в центъра на София, съобщава Нова телевизия. Според Сидеров в малко магазинче - едно от така наречените клекшопове, се продавали наркотици и затова той предизвикал среднощна полицейска проверка.

Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина.

Прокуратурата образува досъдебно производство за скандала със Сидеров

На любителско видео се вижда как депутатът от „Атака" Десислав Чуколов стои насред насъбрала се тълпа. Той снима и те снимат. Всичко останало са версии.

„Видях как доста пияният Деислав Чуколов и също така доста пияният Волен Сидеров вървяха по улицата. Малко по-късно стана тарапана, дойдоха полицаи, собствениците на клекшопа и впоследствие мисля, че Чуколов удари собственика на магазина", разказа пред Нова свидетелят Радослав Петров.

Атака обясни за скандала в центъра на София

Собственикът на магазина Александрина Симеонова пък твърди, че Сидеров и дръпнал телефона от ръката, след като се опитала да заснеме случващото се.

„Телефонът ми падна на 3-4 метра зад мен и той започна да ме стиска за лакътя", казва Симеонова.

Прокуратурата ще поиска имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров

„Установявам, че в този обект се продават безакцизни стоки. Не случайно повиках полицията. Полицията, която дойде тук, започна да охранява, да слага чадър на този обект", заяви от своя страна Волен Сидеров.

Той е категоричен, че във въпросния клекшоп се предлагат наркотици и нелегален алкохол.

Полицията не откри нищо незаконно в магазина, където стана скандал със Сидеров

Служители на МВР направиха проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че вътре няма дрога, нито цигари без бандерол.

Разследването на Сидеров и компания приключи след 4.30 ч., а след това за случката напомняше единствено последната останала да дежури патрулка.

Източник: Novanews.bg