Прокуратурата образува досъдебно производство за скандала със Сидеров
Прокуратурата образува досъдебно производство за скандала със Сидеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийската градска прокуратура e образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулигантство след скандала снощи на столичната ул. "Г.С.Раковски", в който участва Волен Сидеров, информираха от прокуратурата.

Полицията не откри нищо незаконно в магазина, където стана скандал със Сидеров

Разследването, за което е уведомен и главният прокурор, се води срещу неизвестен извършител, тъй като в инцидента снощи е участвал Волен Сидеров, а той е с депутатски имунитет. Предстои да бъдат разпитани още десетки свидетели, съобщава БТА, като се позовава на държавното обвинение.

По-рано от полицията съобщиха, че снощи, около 22:30 часа, на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улица "Георги С. Раковски" в столицата.

Скандал с Волен Сидеров в центъра на София (ВИДЕО)

На място незабавно са били насочени полицейски екипи. Пред пристигналите полицаи депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества. Полицаите опитали да прекратят скандала, но словесните пререкания продължили.

От икономическа полиция направили проверка на обекта и не открили нерегламентирани стоки и незаконни вещества.