Скандал между журналисти и Сашо Диков за разследването на имотите на Плевнелиев
Скандал между журналисти и Сашо Диков за разследването на имотите на Плевнелиев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Дискусията на тема „Поръчковата журналистика", инициирана от Сашо Диков в БТА днес, се превърна в разгорещен спор за разследването на журналистката Моника Гаджанова от ТВ7 за имота на президента Росен Плевнелиев в Гърция, пише „24 часа".

Диков заяви, че материалът на Гаджанова трябва да влезе в учебниците като „христоматиен пример за поръчкова журналистика". Той обвини журналистката, като заяви, че в нейния репортаж липсват гледните точки на всички засегнати страни и е трябвало да потърси становището на президента преди да излъчи материала, а не след това. Въпреки обвинението той каза, че Моника Гаджанова е изключително кадърна журналистка, която е изпълнила некадърна поръчка.

Диков се защити, че е потърсил мнението на президента в предаването си, където гост бе Николай Бареков, защото това е нещото, което всеки кадърен журналист трябва да направи. А за отказа на поканата на ТВ7 да отиде в студиото на сутрешния им блок журналистът каза, че решението е било на продуцентите му, които не са искали един от водещите им журналисти да се появява в предаване на конкурентна телевизия. Това била и причината Диков да покани Гаджанова на „неутрална територия" в БТА.

Попитан каква е причината да даде тази пресконференция, Диков отвърна, че причината се казва Моника Гаджанова. Самата Гаджанова не присъстваше в залата, въпреки че до табелката с името на Сашо Диков стоеше и нейното име.