Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист” заради „копи пейст”
Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист” заради „копи пейст” / снимка: БГНЕС
Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист” заради „копи пейст”
60111
Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист” заради „копи пейст”
  • Скалистите планини заместили Пампорово на сайта на „Балкантурист” заради „копи пейст”

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена. Това съобщи за Дарик директорът на туристическата фирма Нели Сандалска.

Според Сандалска изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта.

Освен това сайтът на "Балкантурист" е само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.

Сандалска допълни, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира Сандалска.

Нели Сандалска беше категорична, че всички снимки на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.

Шефката на "Балкантурист" беше категорична, че ситуацията е неприятна, но тя няма да се отрази негативно на имиджа нито на българския президент, нито на страната ни.