Левски-ЦСКА
Левски-ЦСКА / БГНЕС
Левски направи обрат от 0:1 до 2:1, за да стигне до победата срещу ЦСКА в големия сблъсък от 23-ия кръг на Първа лига, съобщи Gong.bg. По този начин Николай Митов се завърна начело на Левски с победа. „Червените“ поведоха с 1:0 с гол на Арсенио Нунеш още в 5-та минута. „Сините“ успяха да изравнят резултата с гол на Роман Прохазка в 71-та минута от дузпа. Второто попадение за Левски реализира Давид Яблонски в 78-та минута. По този начин Левски прекъсна серията на ЦСКА без загуба и без допуснат гол.  

Изненадваща рокада на Герена: Левски с нов треньор за дербито  

ЦСКА влезе по-силно в мача и успя да вземе надмощие над своя съперник. Футболистите на Стамен Белчев печелеха повечето единоборства в началото на срещата, което им даде предимство. „Сините“ допуснаха много груба грешка в самото начало на срещата. Руи Педро получи отлична възможност, но Сърджан Лукин успя да блокира удара на португалеца. 

Левски ЦСКА
БГНЕС

ЦСКА поведе в резултата в 5-та минута, когато се възползва от нова грешка на футболистите в синьо. Станислав Манолев отне топката, след което напредна и центрира в наказателното поле на сините. Давид Яблонски не успя да избие добре топката с глава и я изпрати в краката на Арсенио Нунеш, който с много хубав диагонален удар я изпрати във вратата на Николай Кръстев.

Вратарят на Левски Николай Кръстев рискува много сериозно в 12-та минута, когато излезе да пресрещне Фернандо Каранга извън наказателното поле на „сините“. Стражът фаулира бразилеца, за което получи жълт картон от съдията Никола Попов.

Задържаха футболни фенове в София

Бабатунде Адениджи се опита да изненада Георги Китанов с далечен удар в 14-та минута, но вратарят успя да се намеси и спаси без особени проблеми. ЦСКА организира нова добра атака в 17-та минута, когато Антон Недялков центрира в наказателното поле на Левски, но Фернандо Каранга не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Антонио Аниете центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА в 30-та минута, Адениджи стреля с глава, но бе в положение на засада, която бе маркирана. След това Яблонски довкара топката във вратата на Китанов, но още преди това бе вдигнат флага на страничния съдия.

Левски можеше да изравни резултата в добавеното време на срещата, когато Роман Прохазка подаде към Франсис Нар, който стреля, но Георги Китанов отново бе на мястото си и спаси.