Румен Радев и Пламен Димитров
Румен Радев и Пламен Димитров / БГНЕС
Президентът Румен Радев ще работи да убеди бъдещите депутати, че правото на синдикално сдружаване на работещите у нас трябва да бъде гарантирано от Конституцията. Този ангажимент е поел държавният глава по време на среща с ръководството на КНСБ, съобщи лидерът на синдиката Пламен Димитров.
 
Правото на сдружаване и на колективно трудово договаряне трябва да бъде защитено така, както Конституцията изисква, обясни Димитров. Според него по този начин хората ще могат да се договарят за заплатите си без да ги е страх, че ще бъдат уволнени.

Румен Радев и Пламен Димитров
БГНЕС

От Конфедерацията разчитат на Румен Радев да подпомогне и възстановяването на нарушения диалог с работодателските организации.
 
Енергийната сигурност е другата тема, коментирана в рамките на срещата с президента Румен Радев. От КНСБ са предложили на държавния глава да изчисти енергийната политика от всякакви идеологически влияния и да я подчини единствено и само на национални цели и приоритети.

КНСБ: Поне със 100 лв. да се вдигнат заплатите през следващия мандат

"В това число някои спешни мерки, които да разтоварят енергетиката от дълга, които десетия се прехвърля от редица управляващи", посочи Пламен Димитров.