Лидерът на НФСБ защити председателя на парламента от "петима благоевградски хулигани с кофи на главите"
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази своята подкрепа към председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева. Той заяви, че е несериозно да се говори както за нейната, така и за неговата оставка. 

„Цвета Караянчева е сериозен политик, обаятелна жена, стойностен човек и достоен председател на Народното събрание. Съчетанието на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея“, заяви зам.-шефът на Народното събрание.

„Каква оставка, какви 5 лева?! Петима благоевградски квартални хулигани се събрали с кофи на главите и я мерят с яйца. А тя си върши работата. Не стои на дневен ред оставката на Караянчева. Това е най-важното“, заяви Симеонов по повод снощното нападение над председателя на парламента в Благоевград, когато тя се приближи да говори с протестиращи, а те я замериха с яйца.

Той защити Караянчева и за прочутото изказване в Лом относно протестиращите и метрото. 

„Това не е метрото на Бойко - то е мое, ваше, на хората, то е изградено с нашите пари“, коментира още зам.-председателят на парламента думите на Караянчева. 

"Не виждам нищо лошо в думите на Цвета Караянчева. Някой, който протестира срещу метрото, го ползва и не само го ползва, но го и спира. Същите тези извършиха терористични действия, които им бяха опростени, защото единият е съветник на президента. Не мисля, че това са нормални действия. Така че, тя (бел.ред. Цвета Караянчева) много добре им е казала - като не ви харесва метрото, не го ползвайте. За мен всякакъв език е удачен, стига да не нарушава общи норми. В случая става дума за изказ по време на партийно събрание. Вие знаете ли какво говори Карадайъ на партийните си събрания? Знаете ли какво говори Корнелия Нинова? Говорят си такива простотии... ", допълни Симеонов. 

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите, са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-ти септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”, допълни още той. 

Според лидера на НФСБ президентът Румен Радев е "вечно сърдитото дете, което тропа с крака". Той коментира и исканията за експертен кабинет:

"Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов.

Той заяви и, че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има - заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности - например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента. "Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето - откъде-накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява", завърши лидерът на НФСБ.