Силна градушка удари Габрово
Силна градушка удари Габрово / снимки: Дарик-Габрово

Силна градушка удари Габрово. Ледени топчета с големина на лешник са паднали около 16.00 ч. този следобед. Продължителността на валежа е била около 7-8 минути. На места се е образувал леден слой. Сигнали за сериозни проблеми вследствие на градушката не са получени в „Гражданска защита", каза за Дарик-Габрово директорът й Митко Астарджиев. Слушатели на Дарик обаче сигнализираха за наводнени мазета.

Силна градушка удари Габрово
netinfo

60 л/кв.м дъжд е паднал в с. Смоляновци снощи, съобщиха за Дарик от "Гражданска защита"-Монтана.

Бурята предизвикала редица аварии, нанесени са значителни материални щети. В селата Смоляновци и Винище все още има и леден слой от градушка, която също се изсипала в района. Изпочупени са автомобили и къщи, щетите тепърва ще бъдат установявани.

Мълния е паднала на една къща и е разрушила комина и част от покрива й. Водни потоци от 40 см са изровили на места пътната настилка. Авария в подстанцията в Георги Дамяново е спряла тока в региона, продължава работата по отстраняването й.

Най-много дъжд, придружен с градушка, е паднал в Чипровци - 60 л./кв.м, 42,8 л./кв.м е количеството в Доктор Йосифово и 40,5 л./кв.м в Лехчево. В Берковица са паднали 28 л./кв.м, в Бъзовец 20,4 л./кв.м, в Монтана 19,4 л./кв.м.

Силна градушка удари Габрово
netinfo

Още за времето четете ТУК