Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Волен Сидеров не изключва вариант за общо явяване на Обединени патриоти на евровота.

„Не е изключен този шанс“, отбеляза той в кулоарите на парламента. Макар че, според него, съдейки по днешната декларация на НФСБ, все повече били белезите на разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие, пожела председателят на ПГ "Обединени патриоти".

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за ЕП
 
„Но прескачаме един много важен въпрос - с какви програмни идеи да отидем на евроизборите. Става дума за геополитически избори, за една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм-антиглобализъм. Имаме шанс Европа да започне по-самостоятелна политика - енергийна, икономическа, да се преразгледат санкциите срещу Русия. По тези въпроси ние програмно как ще се разберем, още не сме говорили, трябва да ги изчистим, обясни лидерът на „Атака“.

„Българите много се дразнят от високите заплати на евродепутатите“, отбеляза Сидеров и добави, че ще предложи всеки, който се кандидатира за член на ЕП, да декларира пред специален нотариален орган, че ще дарява на фонд за болни деца парите, които получава над българската си депутатска заплата. Защото, по думите му, „отиват хора в ЕП, стоят по 5-10 години, трупат по един-два милиона евро в едни банкови сметки и всичко това е на наш гръб“.

Каракачанов: Състоянието на Обединени патриоти е хлабаво, бавачка повече няма да бъда
 
Сидеров ще настоява, ако са заедно с НФСБ и ВМРО на евровота, да има ясно написана програма какви идеи ще защитават, позиции, от които по-късно да не могат да се отрекат.
 
Председателят на групата на Патриотите в НС отрече да е бягал от събиране на коалицията.

„Аз съм на линия, който иска да говорим - ето ме тук, изтъкна той и добави, че не е поставял условия да е водач на обща евролиста. Поне осем месеца поставям този въпрос и вече реших да не го правя, защото излиза, че много настоявам, вървят слухове, че държа да водя листата, да поставям условия, което не е вярно. Затова престанах да поставям този въпрос и както се получи“ - така, заключи лидерът на "Атака".

Каракачанов след оставката на Симеонов: Не се очакват сътресения в коалицията
 
Волен Сидеров предпочита лице в лице с партньорите си в т.нар малка коалиция да обсъдят и въпроса за съпредседателство с Валери Симеонов на парламентарната група. Ако повдигнат въпроса пред мен, ще отговоря, да не е през медиите, поиска той. Като председател на групата е готов да инициира среща с останалите лидери на партии в обединението и да изчистят проблемите.
БТА