Лидерът на Атака и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров смята, че казусът с народния представител от ГЕРБ е "най-уникалният случай в българския парламентаризъм".

Добрев не съжалява за подадената и оттеглена оставка


„Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка. Той си подаде оставката, Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, след което той се вкопчи в парламента и сега стои незаконен депутат”, коментира пред NOVA Сидеров. Той коментира интервю на Делян Добрев, в което депутатът от ГЕРБ заявява, че „хипотетично „Атака” може да бъде заместена от ВОЛЯ”.

„Като какъв се изказва? Ако е от името на ГЕРБ, ръководството на ГЕРБ да потвърди неговите думи. Ако се изказва самостоятелно, то тогава трябва да напусне парламента, той няма право да се изказва за нещо, което е сключено като коалиционно споразумение. А той размества партии. Не знам какво го движи този млад човек. Ръководството на ГЕРБ трябва да вземе отношение”, заяви Сидеров.  „Изобщо не ме интересува какво смята Делян Добрев, той не е фактор”, заяви още лидерът на Атака.

Цветанов след среща със Сидеров и Симеонов: Стабилна е коалицията

Относно споровете с Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, по различни теми - като Банско, например, или самолетите за военните, Сидеров заяви, че той им отправя „дружеска критика”.

„Аз много съм патил в политиката и затова съм длъжен да им посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят", коментира Сидеров.

Делян Добрев: Сложете ми белезници и ме дайте за разстрел

„Не трябва да допускаме компромис с властта”, заяви Сидеров. „Цветанов, ако се беше посъветвал с мен като по-опитен човек, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок”, коментира лидерът на „Атака”.

Мога пак да вляза самостоятелно в парламента, ако се разтури коалицията. Три пъти съм го правил”, смята още Сидеров.
nova.bg