Делян Добрев
Делян Добрев / darikradio.bg
С либерализирането на енергийния пазар цената на тока е паднала до близо 63 лева за мегаватчас, обяви председателят на парламентарната комисия по енергетика и депутат от ГЕРБ Делян Добрев пред Дарик.
 
Според Добрев с така наречените американски централи трябва да се водят преговори, за да се подпише споразумение, което да е на базата на финансовия модел, който Европейският съюз смята за нормален, а също така, за да се избегне и възможността Брюксел да ни обвини, че оказваме нерегламентирана държавна помощ заради договорите, подписани преди години.
 
Делян Добрев: Сложете ми белезници и ме дайте за разстрел

Според Добрев държавата не може да си позволи строителството на централата в Белене и не е ясно дали тя ще е печеливша.
 
Преди време Делян Добрев подаде оставка, която ГЕРБ отхвърли в парламента, а Конституционният съд излезе с решение, че не може Народното събрание да върви срещу изразената воля на депутат да си тръгне от там. След това Добрев оттегли оставката си. Попитан дали съжалява за това и последвалата "юридическа каша", той отговори: "Не съжалявам, че я подадох, защото тогава прецених, че аз и семейството ми плащаме прекалено скъпо за това да бъда част от политиката в България. Аз не можах да обясня в продължение на тези няколко месеца, че не съм извършил нищо от това, в което ме обвиняват. Впоследствие това стана ясно и аз го доказах с документи. Извинение обаче не последва".
 

БСП иска Делян Добрев отново да си подаде оставката

Делян Добрев коментира още: "Аз от моя страна зададох въпроси към Елена Йончева, но не чухме нито един отговор, тя просто престана да се заяжда с мен. Това беше резултатът от това, че не може да отговори на въпросите, които зададох - свързани с КТБ, с офшорки и т.н. към нея. Но след като подадох оставка, видях реакцията на колегите си и на обществото. Срещаха ме хора в моя избирателен район, които ми казваха, че не ме е избрала Елена Йончева за депутат, за да си подавам аз оставката и че не съм ги питал тях. И прецених, че ще направя усилие, и го направих, да остана в парламента и да правя това, за което са ме избрали хората".
 

КС: Не може парламентът да отхвърля оставката на депутат

Дали БСП са продължили с въпросите към депутата след решението на КС: "Аз поне не знам нещо да се е случило. Решението на съда беше, че парламентът няма правомощия да отхвърли оставка, но там ясно е записано, че това решение не касае казуса с моята оставка", обясни Добрев.