Шофьорът, прегазил Ангел от Катуница, няма да обжалва мярката си
Шофьорът, прегазил Ангел от Катуница, няма да обжалва мярката си / DarikNews.bg, Дарик-Пловдив, Тина Ивайлова

55-годишният Симеон Йосифов, който прегази и уби 19-годишния Ангел на 23 септември в Катуница, остава в ареста. Той не е пожелал да обжалва мярката си „задържане под стража". На него са му повдигнати обвинения за причиняване на умишлена смърт при ПТП.

Преди седмица пловдивският окръжен съд остави в ареста Йосифов с мотива, че съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров и умишлено го е прегазил. В мотивите на съда се посочва още, че бягството на Йосифов от местопрестъплението е било премислено. Симеон Йосифов трябваше да обжалва решението на окръжните магистрати утре, когато пред Апелативен съд мярката си ще обжалват Спас Христов и Георги Йорданов, които блъснаха с кола двама полицаи вечерта, когато Ангел бе убит.

Жителите на Катуница са категорични, че шофьорът на буса, който уби 19-годишния Ангел преди седмица, е подменен. Един от очевидците на инцидента - Илия Личев, е видял как бусът е прегазил момчето и се притекъл да окаже първа помощ. Той самият не е видял шофьора на автомобила, но твърди, че други очевидци са видели млад мъж зад волана.

Митко Васев, който е сред мъжете, появили се малко по-късно на мястото на инцидента, твърди обаче, че млад е бил водачът на втория бус. По думите му никой не е успял да види шофьора на буса-убиец и дори да запомни номера му заради суматохата около трагедията.

19-годишният Ангел Петров бе убит на 23 септември в село Катуница. За убийството му жителите на селото обвиниха приближени хора на Кирил Рашков - Цар Киро. За смъртта на момчето бе арестуван 55-годишният Симеон Йосифов, който прегази с автомобила си 19-годишния Ангел. Смъртта на момчето стана причини за избухване на напрежение между местните жители и „клана Рашкови".

Други новини от Пловдив