Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков инспектира днес граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" заедно със своя заместник Николай Шушков, директора на Агенция "Митници" Павел Геренски и зам.-министъра на финансите Александър Свраков. 

"Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на пропускателността на граничните пунктове на България", каза пред журналисти министър Шишков и посочи, че трябва да се направи всичко възможно граничният пункт "Кулата" да бъде готов за влизане в Шенген. 

Инспекцията цели да се прецени какво и как може да се подобри при пункта, като е възложено задание за проектиране във връзка с разширяване на пътя непосредствено преди него.

Целта е да има по две ленти и в двете посоки на движение. 

Установено е едно нарушение при проверка на автобусните превози през „Капитан Андреево“

Преди инспекцията министър Шишков връчи на директора на Агенция "Митници" разрешение за ползване на ремонтираната част от граничния пункт "Капитан Андреево". Този пункт сме го разширили с нови две гишета, но това е много малка част, каза още регионалният министър. Той допълни, че работата на министерството е по начин, при който се издават всички необходими документи преди начало на дадени дейности и всички документи преди въвеждането в експлоатация. 

На брифинга беше оповестена и информация във връзка с реконструкцията на ГКПП "Станке Лисичково", както и дейностите, свързани с изграждането на граничния пункт "Струмяни - Берово".
Десислава Велкова/БТА