Капитан Андреево
Капитан Андреево / БГНЕС
Само едно нарушение бе установено при съвместна проверка на Министерството на туризма, "Икономическа полиция", Държавната автомобилна администрация и Комисията за защита на потребителите на автобусните превози през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Това съобщи след приключване на 24-часовата инспекция Мария Забилева от Министерството на туризма. 

"За първи път предприехме нощна проверка на граничен пункт", уточни тя. "В един от автобусите липсваше фактура за услугата на туристите", поясни Забилева.

Тя допълни, че съвместните проверки ще продължат в различни отрязъци на денонощието. Всички проверени 15 автобуса са пътували за фестивала на лалето в Истанбул. 

В същото време според информация на "Гранична полиция" няма засилен трафик от югоизточната ни съседка във връзка с парламентарния вот на 2 април. За две денонощия от Турция у нас във вторник и сряда са влезли 141 автобуса и 3 197 леки автомобила. За същия период през предходната седмица автобусите са били 148, а колите – 3 648. 
Николай Грудев/БТА