/ Снимка: Дарик, архив
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с футболния финал от турнира "Купата на България" между отборите на "Ботев" Пд и "Локомотив 1926" Пд, в сряда от 19.00 часа на Национален стадион "Васил Левски", съобщиха от МВР.

За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа. В деня на футболния мач билети на касите на Национален стадион "Васил Левски" няма да се продават.
 
 

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩАТА ФУТБОЛНА СРЕЩА- ФИНАЛ ОТ...

Публикувахте от СДВР Столична Полиция в Понеделник, 13 май 2019 г.

Съвместно със Столична община са координирани действия за осигуряване на места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора. За феновете на "Ботев" Пд е предвидено да имат възможност да паркират на ул."Кирил Видински", а за привържениците на "Локомотив 1926" Пд - на площада пред Храм-паметник "Св.Александър Невски".

Преди, по време и след спортната среща, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

На среща с феновете и ръководствата на Ботев и Локо апелират за феърплей и толерантност

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет, допълват още от СДВР.

Униформените ще следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.
Във връзка със спортното мероприятие, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от СДВР.
СДВР