Сакскобургготски: Парламентарните избори ще зададат посоката на развитие за България
Сакскобургготски: Парламентарните избори ще зададат посоката на развитие за България / netinfo

Предстоящите парламентарни избори ще бъдат особено важни за България, защото ще зададат посоката на развитие на страната в условията на европейското членство. Това каза във В.Търново лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Тези избори ще покажат дали ще продължим по пътя на модернизацията или ще затънем в тресавището на нови обществени експерименти, допълни той.

Сакскобургготски подчерта важната роля на разумната центристка политика, която води НДСВ, основана на толерантност, спокойствие в управлението, повече разум и по-малко излишни емоции. Признавам, че това е най-трудната позиция в политическото пространство. Много хора ми повтаряха, че това в българските условия е трудно постижимо, но аз съм убеден, че докато човек искрено носи в сърцето си каузата България – няма невъзможни неща, коментира Сакскобургготски.

НДСВ ще работи за реализиране на една цел - модерна и просперираща България, страна със самочувствие и граждани с реализиран потенциал, обяви в края на словото си в Музей "Възраждане и учредително събрание" лидерът на партията.

Във В.Търново Симеон Сакскобургготски участва в научна конференция на тема „Среща с историята – 100 години от провъзгласяването на Третото българско царство". Гости на форума са омбудсманът на България Гиньо Ганев, проф. Георги Марков и проф. Андрей Пантев, представители на ПГ и политическото ръководство на НДСВ.