/ БГНЕС
"Днес е ден на почит към всички ветерани. Тези, които поставиха основите на волейбола в България, които го превърнаха в световна сила, които пренесоха тези славни традиции и силата на българската школа през годините. Искам тази вечер да благодаря на всички вас. Затова, че запазвайки традициите, вие продължавате да ни правите горди, че сме българи", обяви президентът на България Румен Радев по време пищна церемония, на която беше отпразнувана 100-годишнината на волейбола в България.

100 години волейбол
БГНЕС

"Дарявате ни с много емоции и най-вече с надежда за бъдещето, защото българският волейбол не е само титли и медали. Той не само изгражда невероятни физически качества. Волейболът изисква интелект, гради характер. Възпитава във воля и всеотдайност. Възпитава в дух на уважение към опонента, в спортсменство, в колективна мисъл и в естетика, защото преди всичко друго волейболът е красота и изящество", допълни Радев. 

100 години волейбол
БГНЕС

"Не са много спортовете, които могат да се похвалят с такава славна история. Самият факт, че президентите и на световната, и на европейската федериции са тук сред нас, е огромно признание за приноса на страната ни към световния волейбол", продължи държавният глава.

100 години волейбол
БГНЕС

"Многобройни са златните мигове в славната история на българския волейбол. Всички тези успехи на световно, европейско и олимпийско равнище превърнаха този атрактивен спорт в най-титулуван колективен спорт у нас за всички времена", каза още Радев.

100 години волейбол
БГНЕС

"Волейболът дава надежда, че има и друга, много по-добра, много по-смислена перспектива пред нашата младеж. Приемам думите на г-н Ганев, че трябва да върнем децата в залите като обещание. В мое лице имате съмишленик", завърши той. 
БГНЕС