„Г-н Станислав Трифонов трябва да си даде сметка с какво се е захванал и с какви хора се е обградил, ако вече не го е направил до момента. Трябва да реагира бързо, за да не обиди всички онези, които гласуваха за него и му имат доверие.

Какви са политическите сценарии след изборите (ВИДЕО)

Аз също имам познати, които имат надежда и го подкрепиха. Не бих искала те да бъдат излъгани. В момента онези, които викаха против ГЕРБ под прозорците на МС, са повече в парламента. Нека да им дадем възможност да управляват, да покажат какво могат". Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ГЕРБ Росица Кирова.

„Смятам, че не съм човек на никой. Онези, които ме познават, знаят. Не ме притеснява участието ми в един парламент като опозиция. Притеснява ме, когато хвърляме гръмки обещания и накрая се окажем неподготвени. В момента сме в ситуация на здравна и икономическа криза, когато добавим и политическа такава става зле”, каза Кирова.

ЦИК обяви имената на новите депутати

Депутатът от ГЕРБ коментира и решението на Томислав Дончев да не внесе в правителството за одобрение последния вариант на Националния план  възстановяване и устойчивост от пандемията, който ще позволи в страната ни да влязат 12 млрд. лв. европейски пари. 

„Планът е изработен, съгласуван е с всички международни институции. Имаме съгласие той да бъде внесен. Разбирам постъпката на г-н Дончев да изчака с внасянето му и да даде възможност на следващото правителство да направи своите корекции", заяви Кирова. 

Сачева: Ще предложим кабинет и ще видим каква подкрепа ще получим (ВИДЕО)

Според нея, имаме голям проблем като общество и това си е проличало и на изборите. „Свикнали сме да гласуваме „против”, а не „за”. Гласувахме емоционално и сега трябва да живеем с този избор", заключи депутатът от ГЕРБ.
nova.bg