"Много от българите в чужбина не са от най-успелите хора, пълно е със сънародници, които са на социалното дъно и не е странно да гласуват за евроскептични партии", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Харалан Александров, социален антрополог.

Слави Трифонов благодари на избирателите си: Това е смисълът на доверието

Той подчерта също, че същите хора са гласували и за Брекзит. "На тези избори Слави Трифонов приобщи хората, които по принцип не се познават. Самият той е единственият, който се изплези на властта", каза още той.

Харалан Александров се надява да се направи правителство, за да се види как новите партии могят да управляват. В предаването Венцислав Великов, зам.-председател в избирателната секция в Чикаго сподели, че през секцията са преминали 819 човека, а в Илинойс са гласували 3000 човека, като са идвали и българи от съседни щати.

Слави Трифонов с първи коментар след вота

Той информира, че между 100 и 150 хиляди българи живеят в района на Чикаго, а на тези избори хората са станали по-активни. Милена Везенкова, член на изборна секция в Лондон, и каза, че гласувалите са били двойно повече от миналите избори при положение, че местата за гласуване са били по-малко.

Според нея, българите гласуват за промяна, без да знаят всеки компонент от програмата на дадена партия.
nova.bg