Роднини искат доживотен затвор заради жестоко убийство
Роднини искат доживотен затвор заради жестоко убийство / снимка: Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова
Роднини искат доживотен затвор заради жестоко убийство
60310
Роднини искат доживотен затвор заради жестоко убийство
  • Роднини искат доживотен затвор заради жестоко убийство

Доживотна присъда искат за убиеца му близките на Емил Даскалов, който бе застрелян с пистолет и после разчеленен с трион от Владимир Бошнаков. Това каза пред Дарик братовчед на 28-годишният Емил - Радослав Живков. С разпити на свидетели и вещи лица продължава делото срещу 28-годишния Владимир Бошнаков от квартал „Надежда”, обвинен в убийството на Емил Даскалов и Явор Иванов. Подсъдимият беше арестуван в края на септември 2011 г. Бошнаков по време на едно от делата призна за жестоките убийства, но отказа да даде обяснения пред съда.

Според обвинението Бошнаков е убил жертвите си по идентичен начин. Телата им са рязани с нож и трион, като преди това са били застреляни с пистолет „Глог”. Явор и Емил са били убити заради дълговете на Бошнаков, който имал да им връща пари.

Софийски градски съд прие няколко експертизи на днешното заседание сред които ДНК-експертиза, балитистична, физико-химична, съдебно-химическа и  датиоскопична експертизи.

Един от свидетелите по делото Тодор Вълев разказа пред съда, че преди убийството Емил му се обадил през деня, с молба вечерта да се видят и ако може да приспи у тях. Това се сторило странно на Тодор, тъй като по думите му Емил има собствен апартамент, а родителите му също имат жилище.

Друг свидетел Радослав Живков, братовчед на Емил обясни в съдебна зала, че четири дни преди убийството  двамата имали среща в дискотека в центъра на София. Видели се, но тъй като и двамата били с големи компании седнали на различни маси. Въпреки това Емил прекарал по-голяма част от вечерта в компанията на Радослав. Тогава той споделил на братовчед си, че е притеснен, тъй като трябва да се срещне с Владимир Бошнаков, който му дължи 16 000 лева. Пред Дарик Радослав заяви, че различна присъда от доживотна за Бошнаков би била несправедлива.

На предишното заседание близките на убитите поискаха близо 500 000 лева обезщетение от подсъдимия.