/ / Thinkstock/Getty Images
Скандален клип, който показва как учителка тормози деца в детска градина в Бургас, бе разпространен в социалните мрежи. На кадрите се вижда как възпитателка удря децата и им крещи. Клипът е заснет от скрита камера на родител, след като учители са настояли в детската градина да не бъде поставяно видеонаблюдение.

"Целият треперя от както съм го видял видеото, на четири години и половина е дъщеря ми и аз никога не съм я удрял. И изведнъж виждам, че станала героиня в някакъв клип, в който тя стои отстрани и някой вика, крещи и я удря и не мога да разбера защо”, споделя пред БГНЕС Димитър Димитров, родител на ударено от възпитателката момиченце.

Брутално отношение в детска градина в Бургас (ВИДЕО)

"Милена Иванова, която е основно на клипа плачеше по телефона и сутринта в 7 часа прати майка си да си подаде молбата за напускане. Другата учителка Светла Петрова е тук на работа, обезпокоени са всички", заяви директорът на ОДЗ "Брезичка" Събка Недева.
 

"Шамарите… няма шамари, а за пръчката - правим танц с 21 пръчки, това е мъжки танц и това е репетиция, даже се вижда на телевизора как децата гледат, ние показваме стъпките. Това просто е прецедент", оправда се другата възпитателка Светла Петрова. По всяка вероятност обаче и тя ще бъде освободена от длъжност.

Прокуратурата в Бургас разпореди проверка за насилие над деца в детска градина

"За мен е недопустимо такова отношение към децата. Страшното е, че целият екип са били в момента в детската градина, и двете учителки и помощник възпитателката. И, ако госпожа Иванова е главно действащо лице, те другите са присъствали там. За мен това е скандално, просто те също приемат начина на отношение към децата", категорична е Веселина Таралова, директор на Дирекция "Образование и демографски въпроси" към община Бургас.

Районна прокуратура-Бургас вече се самосезира по случая. Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР-Бургас и Дирекция "Социално подпомагане", Отдел "Закрила на детето".