Протестите на засегнатите от мерките бизнеси се разрастват. В първия ден от новите рестрикции ресторантьори, служители в заведения, но и хора от други браншове излизат по улиците на няколко града в страната под общия лозунг „Свобода за бизнеса“, предаде NOVA.

„Ще изразим нашето недоволство с граждански протест. Заведенията няма да затворят след 23 часа. Това ни дава законът като право, това и ще направим”, обясни Ричард Алибегов.

Новите мерки срещу COVID-19 са вече факт


„Нашият, а и всички бизнеси, апелират и трябва да бъдат чути от властта. Разбираме сериозността на проблема, разбираме здравната криза, пред която е изправено обществото. Поставихме въпроса икономическите мерки да съпътстват и да предхождат здравните мерки. Досега обаче чувахме едни обещания, нямаме реална договореност. А бизнесът е нещо, което изисква предвидимост. Собствениците и персоналът са притеснени. Ние не сме наясно какви обезщетения ще има. Мерките се трансформираха и станаха почти неизползваеми. Несигурността в кадрите и изключително голяма – има страхотен отлив на хора ”, добави Атанас Димитров от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.
NOVA