На 11 ноември е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч по повод тежката катастрофа, при която загинаха треньорът по волейбол Стефка Великова и двама волейболисти.

Около 15:45 ч. на път II-35 (Ловеч-Плевен), при 31 км., при мокра и хлъзгава пътна настилка, 22-годишен водач на лек автомобил, движещ се в посока гр. Ловеч, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в посока гр. Плевен автомобил, управляван от 50-годишен водач.

Премиерът за войната по пътищата: Трябва време, за да се натрупа резултат от усилията, които правим

В резултат на катастрофата са починали водачът на удареният лек автомобил и двама пътници в него - на 24 г. и на 59 г. Четвъртият пътник е откаран в тежко състояние в болница в гр. Плевен.

Водачът на автомобила, причинил катастрофата, е прегледан в болницата в гр. Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Извършен е оглед на местопроизшествието и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

 
Прокуратура на Република България