Антимафиотите са открили огромен склад за наркотици и оръжие при акция в кв. "Манастирски ливади" в София. Това потвърди за NOVA административният ръководител на Спецпрокуратурата Димитър Петров. Дрогата от различни видове е около 100 килограма.

Помещението е използвано от групата на Радо Ланеца. По пазарни цени количеството наркотици, открито вътре, е за милиони левове.

Иван Гешев: Разбити са две нарколаборатории в София и Русе (ВИДЕО)

“По първоначални данни са намерени около 17 сака с марихуана, около 70 хил. таблетки екстази, както и амфетамин в различни разфасовки, форми – на прах, на хапчета, подготвено за разпространение. Тази складова база е била депо за разпределение към по-дребните дилъри. Вътре е намерено и оръжие – автомати „Калашников”, картечен пистолет „Скорпион”, също и предпазни облекла за разфасоването на наркотичното вещество”, каза още Димитър Петров.

Намерени са и четири тефтера с „черното“ счетоводство на групата. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33 лица, част от които се издирват и са им издадени Европейски заповеди за арест.
nova.bg