Разкриха схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик
Разкриха схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик / DarikNews, Виктор Кадири
Разкриха схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик
20040
Разкриха схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик
  • Разкриха схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик

Схема за купуване на гласове в Пловдив и Пазарджик е разкрита след акция на прокуратурата и ДАНС, проведена тази сутрин. Това заяви шефът на ДАНС Пловдив Ангел Стоев.

„Във връзка с предстоящите избори за евродепутати и народни представители лихварите стават обект на интерес от страна на лица, които са ангажирани с процеса на купуване на гласове. По документите за самоличност на длъжниците те изготвят списъци, които предоставят на представители на заинтересовани политически формации и преговарят за сумата, която ще получат за всеки потенциален гласоподавател, а на длъжниците за гласуване с определена бюлетина те опрощават сума, която във всички случаи е по-малка от тази, която получават от купувача на гласове", обясни Стоев.

По време на акцията, са проверени 11 адреса в пловдивските махали „Столипиново" и „Шекер махала" и квартал „Изток" в Пазарджик. Иззети са над 200 лични карти, 130 дебитни, пет международни паспорта, талон за МПС, кутия с патрони и три газови пистолета, от които един е преправен в боен и е с изтрити номера.

37-годишен мъж от Пазарджик, у когото е намерено оръжието, е задържан за 24 часа. Предстои да бъдат разпитани над 300 длъжници, на които след това ще им бъдат върнати документите, допълни Стоев. 

Други новини от Пловдив