Разбиха с бокс главата на ученик във Варна
Разбиха с бокс главата на ученик във Варна / снимка: БГНЕС

Ученик от Руското училище във Варна е бил пребит на метри от сградата на школото. Кървавият инцидент е станал вчера малко преди 17.00 ч., научи Дарик. Дванайсетокласникът Кирил бил нападнат с метален бокс. Вече има задържан за инцидента, но по непотвърдена информация биячите са били няколко. Задържаният по случая е възпитаник на Седма гимназия "Найден Геров".

Кирил е бил откаран в болница „Св. Анна", където лекарите са установили счупване на лицевия череп. Пострадалият е бил в съзнание. Тази сутрин е бил изписан от неврохирургията по настояване на близките му, разкри пред Дарик изпълнителният директор на болницата доц. Лидия Петкова. По думите й състоянието на момчето е стабилно.

Инцидентът е станал по време на междучасие, извън сградата на училището, потвърди Николинка Даскалова, шеф на Регионалния инспекторат по образование. Съученици на пребития Кирил са го занесли веднага в лекарския кабинет, след което е бил транспортиран до болницата. Полицията работи по случая. След като бъдат установени причините за случилото се, ще бъдат взетите съответните мерки и от образователния инспекторат, заяви Даскалова.

Новини от Варна