/ Георги Димитров
В навечерието на Коледните празници децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР ще получат подаръци. Инициативата е част от дарителска кампания, която включва 83 деца от цялата страна.

Подаръците ще приеме министърът на вътрешните работи Бойко Рашков от председателя на съвета на директорите на Видеолукс Холдинг - Тодор Белчев.

Благотворителна кампания за децата на загинали и пострадали служители на МВР

"Кампанията на МВР навърши пълнолетие - 18 години, през които все по-силно вярваме в нейния смисъл. Днес вече сме убедени, че кампанията е критерий за сплотеността на обществото и това ни прави по-оптимистични. Полицаите и пожарникарите влизат в новините, когато се случи нещо страшно, но ежедневната им работа често остава незабележима", заяви министър Рашков.

По думите му "в постоянната битка за справедливо прилагане на закона няма големи и малки победи". "Всяка от тях е важна, защото докосва човешки съдби. В тази битка загинаха наши колеги. Тяхното дело и близките им заслужават признание. Надяваме се с общи усилия да превърнем в реалност мечтите и надеждите на децата на нашите герои. Тази година споделяме пътя на 83 деца. Те са нашето вдъхновение и ще продължим да правим всичко възможно по силите си в името на по-увереното им бъдеще", каза още той.