/ БГНЕС
"Вървях 15 години до премиера Борисов, живеейки с мисълта, че нещо ще правим с държавата. Тук ще умра, искам да имам държава. Тук ще са знаците на моя род. И затуй г-н премиер, качвайте се отново на коня, управленския кон, поемайте си партията – и я поведете там, където тя трябва да бъде". С тези думи Вежди Рашидов се обърна към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на VII Национално събрание на партията. 

Бившият културен министър отбеляза, че културата е имунитетът на едно общество. Той припомни направеното от правителствата на ГЕРБ в сферата на културата и се обърна към участниците във форума. "Младите са тук и са прекрасни, красиви. Хубаво е смяна на поколенията, но не за сметка на мъдрите. Защото държава се управлява от мъдри и умни хора, без значение от техните години. ГЕРБ трябва да запази мъдростта, да върви в една крачка с мъдрите, защото това е приемствеността – оттам ще се учат", посочи Рашидов. 

Борисов: В парламента няма нищо освен коалиция, която се бори за постове и пари

Той отбеляза, че ГЕРБ е имала грешки, но се е учила от тях.  "Много малко са партиите, които се учат. Какъв е грехът, че изтърпяхме една година със забавленията и шоуто на един шоумен да нямаме правителство и бюджет – инфлацията вървеше вече. След това дойде служебно правителство, което бързо се корумпира", посочи Рашидов.

Дойде "просто Кирчо", както му казва великият Кеворк Кеворкян, и той започна от сутрин до вечер да говори по медиите повече от самите журналисти, коментира Рашидов и добави, че той трябва да управлява държавата, която по думите на Рашидов е в тежка рецесия. Днес цялото българско население е в шок. Тежък шок, допълни Рашидов.

"Аз имам към младите и старите една молба – съберете се заедно, така бяхте силни. Така биеше ГЕРБ, така печелеше ГЕРБ, така управляваше ГЕРБ и то управляваше добре", посочи Рашидов.

"Тази държава не бива да бъде изпусната, както е изпусната в момента. Кирчо да върви да говори по някаква канадска телевизия, защото на Кирчо трябва да му е ясно, че държавата, в която той дойде, е построена от нас българите", добави Рашидов и изтъкна, че няма нужда да ни унижават с чуждите си дипломи, да унижават лекарите, медиците ни, творците ни, които са създали тази България, каквото е сега. Те просто дойдоха наготово, добави Рашидов. 
БТА