/ БГНЕС
"Днес за вас е началото на един цивилизационен избор. Този избор е между дълго критото зло, в което аз съм имал участие две години, без да знам това, и доброто. Аз не съм предател, моите колеги не са предатели", заяви от парламентарната трибуна министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

"Аз учредих "Има такъв народ. Създавах структури на партията. Борих се, бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов. Бях най-големият критик на Кирил Петков, но не мога да предпочета моя лидер пред българския народ", подчерта Василев.

По думите му, когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС, за първи път държавата е на път да си върне заграбени бизнеси.

"За първи път за 12 години, в мое лице като министър на спорта, държавата започна да разкрива нередности. Аз бях единственият министър на ИТН в това правителство. Днес гледам моите колеги - Ива Митева, проф. Чорбанов и др., и виждам на техните лица един огромен срам. Повярвайте ми, те не искат да стоят до Тошко Йорданов в момента", допълни Василев.

По думите му ИТН е предала българския народ и никога повече няма да участва в това народно събрание. Той призова Ива Митева да не става председател на парламента, защото ще бъде най-мразеният човек в България.

"Не подкрепяйте преврата в държавата. Държавата ни е по-важна от всичко", каза в заключение Василев.