Няма нито едно доказано нарушения в протокол от машините. Това коментира в ефира на NOVA депутатът от ПП Радостин Василев.

„През април 2021 г. предвидихме в 1000 секции да се броят разписките. Това преброяване не установи разминавания в разписките”, заяви още Василев.
То обясни, че от ПП са предложили гарантирането на сигурността на вота чрез допълнителни софтуерни възможности, но това е било отхвърлено от ГЕРБ.
„ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Корнелия Нинова за маша на своята политика. Тя твърдеше, че вярва, че вотът ѝ пада заради това, че присъстват машини. Вчера на правна комисия колегите от БСП гласуваха за закриване на обществения съвет и други неща, които нямат нищо общо с исканията на г-жа Нинова”, каза Василев.

Нинова за ултиматума на ДБ и ПП: Тогава да оттеглят оръжията за Украйна

Според него броенето на бюлетините не е надеждно. „Имам региони, в които цялата комисия е на една партия. Полицията абдикира в последните избори от защита на вота. Последният министър, който съхраняваше до някаква степен честността на вота беше Бойко Рашков”, заяви Василев.

Според него измамите се извършват не в секциите, а в Районната избирателна комисия.

„С този изборен кодекс, който беше приет на парче, съм сигурен, че ЦИК, независимо в какъв състав е, РИС и СИК няма да могат да проведат избори. Ще виждаме опашки, навсякъде където има хартиена бюлетина”, каза Василев.

ПП и ДБ: На практика БСП върнаха хартиения вот, демонстрираха пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС

„Протоколът от машината е специфичен, той се чете на машина, няма как да се фалшифицира”, продължи още той.

„В момента ГЕРБ управляват държавата, в пълна симбиоза с президента”, каза Василев.

По думите му няма изход от ситуация, при която парламентът не функционира. „Ако няма кой да гласува връчените мандати, изпадаме в жестока политическа и парламентарна криза. ПП няма да допусне да се достигне до такава ситуация”, каза Василев
NOVA