Двете парламентарните групи няма да влизат днес в пленарна зала до утрешното гласуване на промените в знак на протест
"Продължаваме промяната" и "Демократична България" дадоха съвместно изявление по темата с връщането на хартиената бюлетина в изборния процес, прието в Комисията по правни въпроси, след като депутатите заседаваха от вчера до тази сутрин, за да приемат поправките.

Това, което се случи далече надхвърля връщането на хартиената бюлетина, това е демонстрация на сила. БСП не само даде възможност да се гласува с хартия, видяхме много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане, заяви Христо Иванов на брифинг в парламента.

В парламента: ПП напусна пленарна зала заради „хартиената коалиция“

Заседанието на правната комисия е в нарушение на процедурата дори. Това е демонстрация на силата на ново мнозинство, което е готово да управлява и да проведе избори, така че да завземе властта чрез избори. БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС, каза Иванов. Сглоби се коалицията на реванша, посочи още той.
 

Петков и Иванов
Булфото


Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че няма да водят разговори с БСП нито във втори мандат, нито в трети мандат, ако се гласува и в пленарна зала. Битката ще продължи в пленарна зала, заяви той.

"Омръзна ни да гледаме театъра на г-н Борисов", заяви още Кирил Петков.

Правната комисия потвърди: Гласуването при избори - с хартиена бюлетина и машина

БСП трябва да знаят, че ако тези решения се гласуват и в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях, независимо в кой мандат. Те имат избор - решението е тяхно. Ако подкрепят тези решения и в зала - те заявяват на своите избиратели, че се връщат в статуквото, изтъкна Петков. По думите му българското общество няма да позволи техният вот да бъде подменен, тихо и посред нощите, с изключени камери.

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" дадоха заявка, че няма да влизат в пленарна зала днес в знак на протест, поне до утре, когато се очакват промените в Изборния кодекс да влязат на гласуване и в пленарна зала.

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пък определи тази нощ като "нощта на хартиената бюлетина". "Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат, ние няма да позволим това", посочи още той.
 

Петков и Иванов
Булфото