Нека вземаме разумни решения с разумни аргументи. Тон на истеричния разговор дадоха ПП и ДБ. Партиите, които си залепиха етикетите за проевропейски оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини.

ПП и ДБ: На практика БСП върнаха хартиения вот, демонстрираха пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг. По-рано партията получи ултиматум от "Продължаваме промяната", че ако не се откажат от хартиената бюлетина, правителство между тях и левицата ще бъде невъзможно.

"По предложение на ПП отпадна гледането на Закона за семейни помощи. Великата социална програма на ПП, великите 16 предложения се самоопровергаха с гласуването в социалната комисия. Днес си позволиха да лепят етикети статукво за партиите, които приехме промени в ИК. А не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за оръжие за Украйна и самолети. Шокираме се от Христо Иванов – от неговото изказва, цитирам: “Това е частно решение“ за самолетите. Какво означава това?", попита Нинова.

Тя смята, че от ПП не искат разговори с БСП за правителство. "Това е тяхна воля, ние не проявяваме натиск върху никого, но да се знае от българския народ как ДБ и ПП по този начин провалят пътя към борбата с режима, с който от години се борим. Дори не е с правната реформа, с темата за оръжия, а с Изборния кодекс, който е най-демократичният”, допълни лидерът на левицата.

Депутати заседаваха цяла нощ заради Изборния кодекс

По повод заявлението на Христо Иванов, че ако БСП не оттеглят своя законопроект за хартиената бюлетина, няма да има правителство между ДБ и социалистическата партия, Нинова отговори, че тогава те трябва да изискат оттеглянето на предложението за предоставянето на оръжия за Украйна.
БГНЕС